Нардеп про ситуацію навколо NewsOne: «Чи була російська пропаганда? Я не побачив»
05.12.2017 13:30

В Україні не існує достатньої інформаційної політики щодо захисту власного інформпростіру від російської експансії. Про це в ексклюзивному коментарі інтернте-виданню Новости Украины – From-UA розповів народний депутат України, член комітету з питань запобігання і протидії корупції Ігор Луценко.

Коментуючи ситуацію, пов’язану з блокадою телеканалу NewsOne, наш співрозмовник зазначає наступне: «Незрозуміло, хто там власне блокує, але, звісно, тут виникає питання: навіть якщо брати до уваги мотивацію, що необхідно проводити чистку нашого інформпростору від проросійської пропаганди, то виникає питання: де ж власне пропаганда? Якихось чітких меседжів від блокувальників (у Фейсбуці важко шукати якусь інформацію) я не знайшов. Наскільки я розумію, приводом є те, що Мураєв назвав Майдан державним переворотом. Безпосередньо треба ще розбиратися, що він мав на увазі: якщо в російському сенсі, мовляв, американці це влаштували, то це одне, а якщо йшлося про зміну влади таким шляхом, то це зовсім інше».

За словами Луценка, в Україні зараз не існує достатньої інформаційної політики щодо захисту власного інформпростіру від російської експансії.

«Все, що відбувається, є наслідком того, що держава усунулась від цієї сфери, немає сформульованої державної політики, де ми розділяємо, що дозволяємо, а що не дозволяємо під час активних військових дій проти нас в гібридному сенсі. Тому людей, які блокують, можна зрозуміти. Єдине, що треба чітко з'ясувати, - це їхні вимоги. Я для себе не зміг з'ясувати, у чому там претензії. Якщо дійсно російська пропаганда, я би, чесно кажучи, навіть їх не засуджував. Але чи була російська пропаганда? Я не побачив», - резюмував експерт.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що невідомі люди, які називають себе активістами, заблокували телеканал NewsOne.