Дисидент Хмара пояснив, що задумав Порошенко і чому намагається посваритися з США
06.12.2017 11:40

Президент Петро Порошенко намагається зруйнувати НАБУ. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів український націоналіст і політичний діяч, радянський дисидент, один із засновників Української республіканської партії, Герой України Степан Хмара.

Коментуючи конфлікт між НАБУ та ГПУ, наш співрозмовник зазначає наступне: «Разом ці структури не можуть працювати, тому що ГПУ через Генерального прокурора абсолютно повністю залежить від президента, і вона не займається правоохоронною діяльністю і не сприяє законності в Україні, а чітко обслуговує інтереси Порошенка».

За словами експерта, інтереси Петра Порошенка в даному випадку полягують у тому, щоб зруйнувати НАБУ.

«Вони бояться, що через навколишні кола все одно вийдуть на Порошенка, тому що він сьогодні є на чолі організованої мафії в Україні. Він діє поза законом, поза правовим полем, не звертаючи уваги на Конституцію. Сьогоднішні події навколо Саакашвили це є бандитські засоби, а не правові», - зазначає Степан Хмара.

«І тут ще є небезпечна річ, тому що НАБУ будувалось на вимогу США, і вони дуже незадоволені рівнем корупції в Україні. Вони сприяли тому, щоб це був орган незалежний, і вже почати дії: і Мартиненка зачепили, і головного податківця тощо. І вже вирисовується такий момент, що Порошенко фактично намагається посваритися з США. Він хоче вибудувати таку систему, як в Росії Путін, хоча в Україні це зробити не так просто, бо українці - це не москалі. Але очевидно, що йде зачистка», - вважає співрозмовник видання.

Степан Хмара звертає увагу на те, як сьогодні переслідуються патріотичні активні елементи та учасники добровольчого руху: «Щоразу більше їх переслідують, вже сотні за ґратами. Демонстративно, абсолютно незаконно діють по відношенню до грузин — ловили їх, викидали в Грузію, навіть тих, хто воював на фронті, захищав Україну. Сьогодні хочуть видворити з України дівчину, яка приїхала з Росії і воювала на фронті, а зрозуміло, що з нею зроблять у Росії».

«Порошенко робить все, щоб не визнати Росію агресором, хоча вже два роки в ВР лежить закон про окуповані території, якій блокується», - додає Хмара.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що Національне антикорупційне бюро вважає, що генпрокурор Юрій Луценко заявами щодо «незаконності роботи» агентів санкціонує наступ на незалежність НАБУ.