Депутат Бондаренко розповів, чи витримала столична влада сьогоднішнє випробування снігом
18.12.2017 13:25

Столична комунальна техніка працює краще, ніж у минули роки, але все ж таки певні недоліки є. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів депутат Київради, голова фракції «Батьківщина» Володимир Бондаренко.

За словами нашого співрозмовника, спостерігається певне покращення в роботі столичної комунальної техніки під час снігопадів.

«Сьогодні їхав по Житомирської трасі до своєї приймальні на Борщагівку, і сьогодні вперше вчасно було зупинено величезну кількість великовантажного транспорту на узбіччі траси в бік Києва. А я сьогодні говорю водієві: «Я ти уявляєш, якщо б вісь цей транспорт прийшлося розміщувати на тимчасовий пункт відстою на в'їзді в Київ, як це ми робили в 90-і роки?» Тоді це було легше зробити, сьогодні при такій кількості транспорту важко. Але обов'язково в таких пунктах повинен був бути медичний пункт, дві заправки — бензинова і солярна, туалет, місце обігріву, харчування і так інше», - розповідає експерт.

«Трошки покращення нібито в комунальної техніки відбулося. Я бачив сьогодні посипалки, які раніше зовсім не виходили. Зокрема відомий інцидент з засипання міста під час, коли керівником був Попов, тоді була страшенна історія, місто паралізоване було. Але сьогодні ці посипалки, запас піску, суміші є. Але не встигли придбати спеціальний снігоплавільний пункт. Це ще для нас космос», - зазначає депутат.

В той же час, за словами Володимира Бондаренко, Державтоінспекція має працювати трошки по-іншому.

«Зараз всі сили негайно повинні бути кинуті на прибирання з узбіч, в тому числі будь-якими методами, транспорту, бо він звужує дорогу. Почистити таку дорогу, яка обставлена зі всіх боків автомобілями, неможливо. Так ось сьогодні патруль не включений в цю роботу», - звертає увагу співрозмовник видання.

Друге, що сьогодні не працює, продовжує експерт, це «червоний екскаватор».

«Наприклад, до 200 екскаваторів могло бути висунуто на розчистку доріг. Сьогодні, на жаль, ніяк не вдається міської владі включити в систему прибирання діючий колектив. У нас Київ умовно розподілений на зони прибирання. Але ця система не діє. Прибудинкове прибирання ускладнено. Хоча трошки техніка з'явилась, а тоді її не було. Не можна сказати, що цей рік в гірший бік відрізняється, він все ж такі покращив ситуацію, але сказати, що він гарантує, як колись Микола Васильович Лаврухин казав, що асфальт треба чистити до чорна, щоб не було й поняття про сніг, - сьогодні про це мова не йде, сьогодні до чорна — це рідкість», - додає Бондаренко.

Отметим, согласно прогнозам синоптиков, во вторник, 19 декабря, циклон, принесший в Украину снег и метели, постепенно будет сдвигаться в северном направлении, тем самым стабилизируя погодную ситуацию на остальной территории.