Хмара розповів, що українці мають запозичити у європейців окрім нової дати святкування Різдва
26.12.2017 13:23

Україна ризикує опинитися у прірві, а людей хвилює питання, коли краще святкувати Різдво. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів український націоналіст і політичний діяч, радянський дисидент, один із засновників Української республіканської партії, Герой України Степан Хмара.

На думку співрозмовника видання, насправді абсолютно не має значення, коли українцям святкувати Різдво - 25 грудня чи 7 січня.

«Але якщо у нас політики деградували до того, що приймають ще один вихідний день і вважають, що це важливе питання, а категорично вже 3 роки відкидають ухвалення закону про окуповані території, про визнання Росії агресором, то дуже сумно при такій влади», - констатує експерт.

За словами Степана Хмари, не має сенсу наголошувати на тому, що вся Європа святкує Різдво саме 25 грудня.

«Ну яка різниця, хто і коли святкує? Для мене це не має жодного значення. В Європі корупції немає, в Європі ніколи б не потерпіли такого президента, такого бандитського здирництва та знущання. В Європі і податкове законодавство зовсім інше. В Європі не дозволяють такої тотальної монополізації, як у нас, коли людина, яка займає пост президента, здирає з України останню шкіру. Порошенко не виконує ті функції, які визначені Конституцією. І українці все це терплять. Ось їм кинули — давайте говорити, коли Різдво святкувати. Про що завгодно говорити, тільки не говорити про серйозні речі, без яких держава жити не може. Ми взагалі котимося до прірви, і якщо не зупинити, то ми знаємо, чим це завершиться. Ось це мене хвилює», - каже наш співрозмовник.

«Якщо вже говорити про релігію, то треба дотримуватися того, про що Христос вчив, а не піти до церкви похизуватися, а потім вийти з церкви і далі красти і брехати», - додає Степан Хмара.