Генерал-полковник Лопата розповів, чи має Україна брати «оборонні» $ 350 млн
27.12.2017 11:24

На жаль, сьогодні Україна вимушена стояти з «картузом» і сподіватися, що туди хтось щось кине. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів український військовий діяч, генерал-полковник Анатолій Лопата.

Коментуючи підписання Дональдом Трампом оборонного бюджету США на 2018 рік і виділення Україні $ 350 млн, наш співрозмовник зазначає наступне: «Я вважаю, що Україна має приймати любі пропозиції стосовно реальної технічної і фінансової допомоги. У цьому немає загрози нашій державі. Адже очевидно для кожного в світі, окрім керівництва РФ, що Україна сьогодні веде бій за свою власну територію, за свою незалежність, за свій суверенітет».

Анатолій Лопата нагадує, що на сьогоднішній день багато країн гарантували Україні безпеку, але ані США, ані Великобританія, ані Франція не доклали належних зусиль, щоб гарантія, надана у рамках Будапештського меморандуму, працювала.

«Але ми повинні знати, що цей меморандум працює. Він працює у тих санкціях, які сьогодні є у світі. Я переконаний в тому, що і мілітарна допомога йде на користь нашій державі, тому що, на жаль, ми потерпаємо сьогодні від проблем фінансових, ми нічого не створили в справі розвитку своїх економічних можливостей, ми завозимо сьогодні більше, ніж нам, здавалося б, було потрібно і доцільно для України. Ми не розвиваємо малий і середній бізнес, ми втратили те, що виготовляли раніше, тому змушені стояти з цим картузом і сподіватися, що туди хтось щось кине на сьогоднішній день для нашої країни і тим самим зменшить потуги в забезпеченні нашого народу пенсіями, заробітками. Не соромимося — те, що дають», - констатує експерт.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп підписав оборонний бюджет США на 2018 рік, з якого $ 350 млн виділять Україні.