Як пити й не п'яніти за народними методами
28.12.2017 20:14

Є досить багато різних народних методів, які нібито допомагають пити і не п'яніти. Ми вирішили розповісти вам трохи про них, і спробувати пояснити чи справді вони допомагають.

Кава

У народі існує думка, що якщо ви сильно сп'яніли, потрібно випити кави і це приведе його до тями. От тільки насправді все може вийти з точністю до навпаки. Кофеїн може тільки підсилити дію алкоголю. Вам більше допоможе зелений чай. Він насправді послабить градус і нормалізує стан того, хто перебрав.

Потрібно пити залпом

Це, напевно, чули всі. І насправді так і є. Адже алкоголь всмоктується не тільки через стінки шлунка, але і через кровоносні судини в порожнині рота. І якщо його довго тримати в роті, або пити маленькими ковточками, то ви сп'янієте в рази швидше.

Клин клином

Про те, що з ранку треба похмелитися знають всі. Ось тільки цей народний метод ніяк вам не допоможе. Насправді невелика доза алкоголю під час інтоксикації просто обманює організм. Ви, звичайно, відчуєте полегшення, але воно пройде дуже швидко, а через деякий час вам стане набагато гірше, ніж могло бути.

Душ і солодкий чай з ранку

Якщо ви сильно перепили і з самого ранку вам зовсім погано, то контрастний душ і чай вам дійсно допоможуть. Стимулюючі водні процедури посилюють кровообіг і нормалізують тиск, а солодкий чай прискорить виведення токсинів. Після всього цього ви будете почувати себе набагато краще.

Вугілля перед вечіркою

У народі кажуть, що випивши сорбент за кілька годин до вечірки, ви будете не п'яніти дуже довго. І це дійсно так, адже сам препарат буде вбирати в себе величезні дози алкоголю. Ось тільки є невеликий нюанс, про який зазвичай не говорять. Абсорбент потрібно випити не перед вечіркою, а під час, або вже після.

Важно! Материал подготовлен на основании актуальных научных и медицинских исследований и носит исключительно информационный характер. Данная информация не может быть основанием для установки диагноза или лечения. Если у вас проблемы со здоровьем, для установки диагноза обязательно обратитесь к врачу.