Політолог Даниленко: В 2017 році світ не став спокійнішим. Але…
29.12.2017 11:20

Технології, ідеї штучного інтелекту, біткоїн - ось що домінувало в 2017 році, і саме це може насправді змінити наше життя в майбутньому. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів керівник Громадської організації «Українська рада з міжнародних відносин» Сергій Даниленко.

На думку нашого співрозмовника 2017 рік не був надзвичайно проривним ані в позитивному, ані в негативному плані.

«Якщо взяти події світової політики, то Трампу так і не вдалося реалізувати свої задекларовані наміри, зробити значні прориви. Натомість як і його супротивникам, їм не вдалося довести, що Трамп несправедливо займає свою посаду. Американська політика і на нас позначилися. Волкер спробував таким бліцкригом вирішити питання, як нам вдавалося, але й це питання загальмувалося і перенесено на наступний рік», - зазначає експерт.

Що стосується України, продовжує політолог, то теж цей рік був «спробою побуцатися» різних політичних угрупувань і навіть деяких державних організацій, особливо наприкінці року.

«Як правило, всі хочуть підвести підсумки, красиво завершити рік. Побуцалися НАБУ і прокуратура, і ми здогадуємося, хто за ними був. Силові спроби на міцність один одного. Також спробували побуцатися влада і опозиція. Тому якихось проривних стратегічних речей, чого власне і бракує для світу і України, насправді, й не було. Найяскравішим все ж такі мабуть залишилась поява біткоїна, якщо не в реальності, то в віртуальному і медійному світі. Це те, чим зараз всі захоплюються і обговорюють, як рік тому обговорювали прихід Трампа», - зазначає Даниленко.

«Треба також зауважити, попри всі обставини, не є актуальними на порядку денному конфлікти, які розгортаються у багатьох точках світу. Перш за все те, що нас турбує — на сході України. І звичайно нас дотична проблема в Сирії, це навіть географічно і геополітично близько до нас. Щодо темі конфліктів статистика свідчить, що їх цього року було вже не так багато. В плані безпеки світ не став спокійнішим, але конфлікти все ж такі були відсторонені», - додає наш співрозмовник.