Публіцист Кокотюха: В 2017-у Україна нарешті отримала своє кіно
29.12.2017 11:28

Українська актуальна література стала йти в одній упряжці з кіно: книги стають підставою для екранізації, а екранізація підвищує інтерес до окремо взятої книги і літератури як такої. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів український письменник і публіцист Андрій Кокотюха.

За словами нашого співрозмовника, основний підсумок 2017 року - це пробудження українського кіно як напрямку: «Це перша цеглина у фундаменті в індустрії кіно, чого не було досі в Україні і чого поступово потребує український глядач. Оскільки авторитетнішій за астрологів Фейсбук вже почав порівнювати бокс-офіси українських фільмів один на користь іншого, забуваючи, що немає поняття провал, є поняття не окупність сьогодні в Україні. Якщо це почало цікавити громадян так саме, як політичні перипетії, в цих самих пропорціях, це означає, що головний підсумок — ми отримали своє кіно».

І плюс, додає письменник, мова йде не просто про «своє кіно».

«Українська актуальна література стала йти в одній упряжці з кіно, тобто ми спостерігаємо таке взаємодоповнення. Книги стають підставою для екранізації, художні українські книги. І в свою чергу екранізація підвищує інтерес до окремо взятої книги і літератури як такої, і, звичайно, збільшує продажі теж. Кіно витягую видавничу справу на індустріальний рівень», - констатує експерт.