Кокотюха пояснив, чому в 2018 році українська культура перетвориться з екзотики на звичку
03.01.2018 12:30

Незабаром український культурний продукт стане не екзотикою, не подвижництвом, а звичкою, як їсти, пити, спати. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів український письменник і публіцист Андрій Кокотюха.

На думку нашого співрозмовника, в 2018 році українці будуть більше цікавиться культурою, а значить, розуміти абсолютну непотрібність і марність зацікавленості політикою. Адже, додає експерт, наша політика є «непрофесійною і безвідповідальною».

«Культура в рази відповідальніша, тому що за створення культурної продукції відповідає творець. Він несе відповідальність, і з нього питають — добре це зроблено чи погано», - пояснює Кокотюха.

Експерт прогнозує, що в 2018 році варто очікувати того, що збільшення інтересу до українського кіно і української книги, а також української музики понесе за собою відповідальність творців, а це значить, що буде більше комунікація між виробниками і споживачами культурного продукту.

«Залучиться до цього необхідний елемент, як мас-медіа, перестане нарешті бути українська культура в інформаційному вакуумі, вона буде більш доступна. І почнуть відкриватися в малих містах не лише майданчики для показу кіно, а й книгарні, концертні майданчики більш сучасні. Люди почнуть ходити в кіно, читати книжки, бо це буде доступніше. Український культурний продукт стане не екзотикою, не подвижництвом, а звичкою, як їсти, пити, спати», - вважає Андрій Кокотюха.