Хмара: В Україні зачищається інформаційний простір, і це є загрозою втрати державності
10.01.2018 11:54

Конституція в Україні існує тільки формально. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів український націоналіст і політичний діяч, радянський дисидент, один із засновників Української республіканської партії, Герой України Степан Хмара.

На думку нашого співрозмовника, взагалі, в державі, де встановлена мафіозна система державного управління, активні громадяни не можуть бути захищені.

«Система у нас навіть вже не олігархічна, вона вже переросла в іншу стадію, бо раніше при Кучмі була олігархічна, а зараз система мафіозного управління, де головний олігарх, головний хрещений батько, керівник мафії займає посаду глави держави, і олігархи на умовах васалів головного олігарха, а вся решта незахищені», - каже Степан Хмара.

За словами експерта, Конституція в Україні існує тільки формально.

«Ви ж подивиться, як працює ВР, порушуючи і закони, і Конституцію. Той, хто займає крісло президента, мав би бути гарантом дотримання Конституції, теж є порушником Конституції. Свої функції, які передбачені в Конституції ст. 102 і 106, він не виконує, або виконує вкрай незадовільно, тобто я маю на увазі функції по захисту держави на міжнародному рівні і організації оборони від зовнішньої агресії. В той же час привласнив собі не передбачені Конституцією функції, наприклад, призначати різні структури, в тому числі НКРЕКП, тобто ті структури, через які йдуть величезні грошові потоки, де він має безпосередній матеріальний інтерес», - додає політичний діяч.

На думку експерта, в Україні крок за кроком зачищається інформаційний простір. І це є загрозою втрати державності.

«Про які права і про яку захищеність може йтися? Не сподобалася, наприклад, газета Експрес, яка писала дуже правильно, де були дуже серйозні дослідження журналістські там друкувалися саме по відношення до Порошенка, про його грошові потоки, про закордоні офшори. Так вже не виходить з початку цього року, закрили», - додає Хмара.

Нагадаємо, 1 січня поліція повідомила, що у Вишгородському районі Київської області знайшли тіло жінки. Виявилося, що це юристка Ірина Ноздровська, розшук якої почали 30 грудня. За даними поліції та попередніми даними експертизи тіла, Ірина загинула від множинних колото-різаних ран.