Прокурор Київщини в студентські роки зловживав амфетамінами, - однокурсник
11.01.2018 08:00

Прокурор Київської області Дмитро Чібісов під час навчання у Національному юридичному університеті ім. Ярослава Мудрого зловживав амфетамінами. Про це розповів його колишній однокурсник.

Інформація про пристрасть прокурора Чібісова до наркотиків з’являлася у засобах масової інформації неодноразово. Співробітники Чернігівської прокуратури, яку Дмитро Чібісов очолював у період 2015-2016 років, у відкритому листі у ЗМІ писали, що помічали у свого шефа залишки білого порошку у ніздрях носа, почервоніння і розширені зіниці. Ніби саме в такому стані у нього проявляється розумова активність.

Журналісти не раз повідомляли, що вживання кокаїну стало повсякденною нормою для Дмитра Чібісова і на робочому місці в кабінеті прокурора Київської області. Через місяць після призначення Чібісова на посаду на дверях будівлі облпрокуратури з’явивився траурний вінок із портретом нового прокурора та написом «Чібісов – кокаїновий король».

Активісти громадської ініціативи «Україна STOP наркотик» пікетували прокуратуру Київської області з вимогою до обласного прокурора припинити вживання важких наркотичних речовин, зокрема кокаїну, на робочому місці і вимагали від нього пройти тест на вживання наркотиків.

У жовтні 2017 року ЗМІ повідомили про намір Дмитра Чібісова пройти тест на вживання наркотиків у присутності журналістів і громадських активістів. Проте публічного тестування не відбулося. Чи пройшов прокурор тест на наркотики у закритому від громадськості режимі – невідомо.

Додамо, що за Дмитром Чібісовим міцно закріпилася слава одіозної фігури. Його ім’я пов’язане зі систематичним зловживанням службовим становищем, прикриванням незаконного видобутку піску на Київщині, рейдерським захопленням на користь забудовників кращої мотоциклетної бази в місті Буча і знищенням мотоциклетного спорту на Україні. Крім того, Дмитро Чібісов зірвав засідання Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів, яка розглядала відкрите дисциплінарне провадження стосовно нього. На Чібісова до КДКП надійшло близько 10 скарг.