Політолог Палій: Західні партнери нарешті зрозуміли те, про що Україна казала майже 2 роки
11.01.2018 11:57

Україні 1,5-2 роки довелося доводити нашим французьким і німецьким партнерам правильність нашої позиції, і, в принципі, за останніми даними, нам це вдалося. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів політолог, історик і публіцист Олександр Палій.

Коментуючи заяву Ірини Геращенко про те, що головним питанням на перемовинах в Мінську буде виконання гуманітарного блоку, наш співрозмовник зазначає наступне: «Для нас головне - безпека, припинення обстрілів, гуманітарні питання, звільнення заручників. Політична складова у нас може бути тільки після виведення російських військ з Донбасу».

Експерт нагадує про те, що позицію України чітко підтримав Захід - і США, і ЄС.

«Зараз міністр закордонних справ Німеччині робить різні заяви, але ще невідомо, чи він буде у новому уряді. Нам важливо дочекатися формування німецького уряду і подивитися, якою буде позиція. Але на сьогоднішній день ми бачимо, що вони абсолютно підтримують нашу позицію щодо того, що політична складова може бути вирішена тільки після виводу російських військ», - констатує Палій.

«Україні 1,5-2 роки довелося доводити нашим французьким і німецьким партнерам правильність нашої позиції, і, в принципі, за останніми даними, нам це вдалося», - додає політолог.

Нагадаємо, раніше повідомлялось про те, що член гуманітарної підгрупи в ТКГ Ірина Геращенко повідомила, що головними завданнями на переговорах в Мінську буде виконання гуманітарного блоку.