Павловський про «листи Порошенка»: Це виглядає як ряд попереджень стосовно другого терміна
15.01.2018 11:54

Про те, наскільки правдивими є «листи Порошенка», ми дізнаємося лише згодом. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів експерт з питань соціальної політики Андрій Павловський.

Коментуючи публікацію «копій звернення Петра Порошенка в ФСБ», наш співрозмовник зазначає наступне: «Важко одразу сказати, що це за документи. Це виглядає як логічний ряд попереджень Порошенку, щоб він і не думав йти на другий термін. Я думаю, не випадково спочатку виникли офшорні документи і скандали, потім питання того, що найближче оточення президента, зокрема пані Гонтарева, Панасюк, допомагали Януковичу відмивати більш ніж 1,5 млрд доларів бюджетних грошей. Зараз от ці «покаянні листи».

За словами Павловського, багато наших партнерів на Заході розчарувались в «імітації роботи Порошенка» і не бачать його на другому терміні.

«Можливі і провокації, як сам Порошенко каже, з боку ФСБ, таке теж можливе. Я думаю, мине час, і все стане зрозуміло. З іншого боку, ці речі щодо того, що у нього там є фабрики і “Богданів”, і цукерні, що він інвестує в Росію, це теж відповідає дійсності. І те, що він намагався дистанціюватися від антиросійської політики Ющенка, це теж відповідає дійсності. Можливо, просто взяли факти, які відомі всім, і їх в ці листи вклали, а можливо, і дійсно він писав. Треба просто час, щоб перевірити цю інформацію», - зазначає експерт.

Нагадаємо, нещодавно журналісти грузинського телеканалу "Руставі-2" оприлюднили документи, що приписуються руці чинного президента України Петра Порошенка. Нібито ці документи є копіями звернень Петра Порошенка в ФСБ і датовані лютим 2007 року. В Адміністрації президента вже назвали листи фейком.