Померла найвідоміша письменниця світу
24.01.2018 20:45

У віці 88 років у Портленді померла американська письменниця Урсула Ле Гуїн.

Колеги та друзі дізналися про це від її сина. Останні місяці зірка фантастичної літератури скаржилася на погане самопочуття, але що саме призвело до фатальних наслідків, точно невідомо.

Свої співчуття висловили багато культурних діячів, серед яких Стівен Кінг та Ніл Гейман.

"Тільки що дізнався, що померла Урсула Ле Гуїн. Її слова завжди з нами, деякі з них викарбувані в моїй душі. Мені не вистачає її - славної, смішної людини, а також глибокої і геніальної письменниці. Був гордий вручати їй нагороду", - згадував автор.

"Не просто письменник-фантаст, а ікона літератури. Щасливої дороги в галактиці", - додав Гейман.

Відомо, що Урсула Ле Гуїн здобула славу не тільки за свої фантастичні повісті – писала романи, вірші, книги для дітей та багато іншого, піднімала в своїх творах питання різних культур, даосизму, анархізму, психологічних і соціальних тем.

Лауреатка кількох найвищих нагород в області наукової фантастики і фентезі (премія Г'юго, премія Неб'юла, премія Локус). Полюбилися читачам і книги циклу про Земномор'я. Сама вона неодноразово нарікала на те, що їй приписують тільки один жанр: "Відштовхнути від літературної сцени - та й чорт з нею", - заявила вона в 2016 році в коментарі The New York Times.