Політолог Палій: Новий віце-президент ПАРЄ вміє говорити правду в очі
25.01.2018 11:37

З призначенням Володимира Ар'єва віце-президентом ПАРЄ варто очікувати на консолідацію проукраїнської позиції в Парламентській асамблеї Ради Європи. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів політолог, історик і публіцист Олександр Палій.

Призначення народного депутата Володимира Ар'єва віце-президентом ПАРЄ наш співрозмовник називає дуже важливим.

«Сама по собі організація ПАРЄ не настільки впливова, але, тим не менш, призначення Ар'єва - це серйозна позиція, яка дозволить відстоювати там українські ідеї. Тим більше, що Ар'єв відрізняється вмінням говорити правду в очі людям. І це дуже добре. Називати речі своїми іменами без всяких зважань на дипломатію важливо, тому що Європа трошки звикла до різноманітних дипломатичних вивертів. І це може бути просто корисно», - впевнений Палій.

Але, додає політолог, позиція і керівника ПАРЄ, і взагалі той консенсус, якій там формується, не буде прямо залежати від дій Володимира Ар'єва.

«Тим не менш, це призначення є важливим навіть з символічної точки зору. Якщо зараз Ар'єв поставив питання, що якщо Росія буде повертатися в ПАРЄ, то Україна і низка держав можуть звідти вийти, то я думаю, що ця заява значно гучніше звучить з його нинішньої посади, ніж це було раніше. Я думаю, що буде спроба налагодити комунікацію з нашими партнерами - тими, які Україну підтримують. Тобто йому буде легше організовувати в ПАРЄ різноманітні групи, маючи вже статус. Я думаю, що це буде консолідація проукраїнської позиції в ПАРЄ», - констатує співрозмовник видання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що голова української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), народний депутат Володимир Ар'єв обраний віце-президентом цієї організації.