Чорновіл розповів, з ким тепер може посперечатися віце-президент ПАРЄ Ар'єв
25.01.2018 12:09

Володимир Ар'єв - достатньо пасіонарна, активна, жорстка у висловлюваннях людина, тому на посаді віце-президента ПАРЄ він може бути достатньо впливовим. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів український політичний діяч, аналітик Тарас Чорновіл.

Коментуючи призначення народного депутата Володимира Ар'єва віце-президентом ПАРЄ, наш співрозмовник зазначає наступне: «По-перше, посада віце-президента ПАРЄ дає, в принципі, не дуже багато повноважень, але вона дає доступ до всієї підготовчої інформації, зокрема підготовки резолюцій, рішень комітетів, можливість мати участь в тих нарадах, в яких пробують в попередніх періодах дуже часто застосовувати певні механізм лобісти РФ. Тобто Ар'єв може тепер більш активно брати участь, втручатися, наводити аргументи, що кардинально міняє ситуацію в цьому плані».

«По-друге, увага європейських ЗМІ до простого члена ПАРЄ і до віце-президента, відповідно, все ж такі відрізняється. Тому, коли будуть розглядатися українські питання, Ар'єв дістане більшу можливість прокоментувати цю ситуацію і десь там нейтралізувати деякі заяви, зокрема Ягланда, генсека Ради Європи, якій займає абсолютно 100% проросійську позицію, фактично другий Аграмунд», - додає політолог.

За словами експерта, Ар'єв - достатньо пасіонарна, активна, жорстка у висловлюваннях людина, тому на цій посаді він може бути достатньо впливовим.

«Адже сама Рада Європи не вносить імперативних форм на європейській території. Навіть санкції, які оголошуються, це санкції ЄС, які можуть бути економічними, вони стосуються тільки політичних питань, діяльності в самій Раді Європи, і не більше. Але її рішення, резолюції дуже суттєво впливають зокрема і на рішення ЄС, хоча цей зв'язок не є прямим, він є опосередкованим. В зв'язку з цим будь-які посадові особи в ПАРЄ вони нібито й не мають якихось прямих повноважень, але впливають на той моральний клімат, на те, що ми називаємо визначенням європейських цінностей і їх імплементації в реальної політиці. Тому я думаю, що роль Ар'єва може бути достатньо серйозною», - вважає Тарас Чорновіл.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що голова української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), народний депутат Володимир Ар'єв обраний віце-президентом цієї організації.