Губернатор Запорізької області Костянтин Бриль довів у суді брехливість депутата Кривохатька
25.01.2018 16:21

Апеляційний суд Запорізької області повністю задовільнив позов про захист честі, гідності і ділової репутації голови Запорізької обласної державної адміністрації Костянтина Бриля до депутата Верховної Ради Вадима Кривохатька. Про це пише сам губернатор на своїй сторінці у Фейсбук.

«Постановою Апеляційного суду Запорізької області задоволено мою апеляційну скаргу та скасовано рішення Вільнянського районного суду Запорізької області (від 23.11.2017). І повністю задоволено мій позов про захист честі, гідності і ділової репутації до Вадима Вікторовича Кривохатька. Постановою суду визнано недостовірними відомості, поширені Кривохатьком В.В. у депутатському зверненні до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана в частині:

- тверджень про те, що я є фігурантом кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого ст. 366-1 КК України, за фактом неподання електронної декларації за 2015 рік та відображення у декларації завідомо неправдивих даних. А також провадження за фактом протиправного надання в користування ТОВ «Із забезпечення інвалідів» земель державної власності на території Трудової сільської ради, які на законних підставах належали державному підприємству «Запорізький кінний завод №86» ДП «Конярство України»;
- тверджень про те, що існують факти розкрадання державних коштів під моїм керівництвом та за моєї участі;
- тверджень про те, що я нібито став єдиним керівником області в Україні, який вчасно не подав декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2015 та 2016 роки.

Постановою суду зобов’язано В.В. Кривохатька спростувати ці недостовірні відомості, причому рішення суду набрало чинності з моменту його проголошення», - пише голова Запорізької обласної державної адміністрації.

«Дуже прошу народного обранця направити власну енергію в правильне русло та почати працювати - робити те, для чого люди довірили йому депутатський мандат. Народний депутат України - це не коронація від «Вільнянського князівства», завдяки якій можна не пускати в район інвестора. Створюючи навколо якісь дивні байки. Мандат - не привід для розвитку власного бізнесу. Це насамперед обов'язки перед людьми!

До речі, щодо роботи депутата в інтересах виборців – дивним чином народний обранець Кривохатько після новорічних свят так і не з’явився на робочому місці у Верховній Раді, пропустивши навіть голосування за знаковий закон, яким Російську Федерацію визнано агресором. За інформацією, отриманою мною від мешканців Вільнянщини, народний депутат з родиною проводить відпустку у дуже далеких від України краях, відпочинок у яких коштує не одну сотню тисяч гривень. Гадаю, після повернення з теплих країв, депутат пояснить своїм виборцям, чому він відпочинок ставить вище за виконання довірених йому людьми службових обов’язків», - наголосив губернатор.

«Також, хочу нагадати, що невиконання рішення суду, яке набрало чинності, тягне за собою кримінальну відповідальність. З огляду на це, я буду уважно стежити за тим, як народний депутат Кривохатько виконає рішення суду у встановлені законом строки. І мною буде вжито всіх передбачених законом заходів, щоб не дати змоги Вадиму Вікторовичу ухилитися від виконання судового рішення».