Чому людям іноді хочеться вкусити тих, кого вони люблять
26.01.2018 06:30

У вас бувало коли-небудь таке, що від великої любові і бурі емоцій хочеться вкусити людину або навіть «з'їсти»? Не по-справжньому, звичайно, вкусити, а так ... люблячи «пожувати» пальчики або щічки... Або просто легко стиснути ці милі щічки?

Виявляється, в цьому немає нічого дивного. Як стверджують вчені Єльського університету, у цього явища є назва - «мила агресія». І навіть соціальна мета: вона допомагає нам контролювати емоції.

Провідний дослідник Оріана Арагон пояснює цей феномен так: «Ми регулюємо наші емоції абсолютно різними способами. Іноді ми намагаємося заново обміркувати ситуацію, що склалася і зрозуміти, що ми відчуваємо, іноді намагаємося зовсім не піддаватися емоціям, а іноді взагалі уникаємо емоційних ситуацій. Але буває і так, що ми висловлюємо свої почуття дуже несподіваним способом, абсолютно протилежним тому, що ми відчуваємо. І це, здається, допомагає нам зберігати внутрішній емоційний баланс».

Виходить, якщо ви хочете жадібно вкусити того, кого любите, це означає, що у вас просто дах зносить від його милості і неможливо перед ним встояти. І, як не дивно, це бажання «відкусити шматочок» - оригінальний спосіб вашого мозку не зійти з розуму від його «мімімішності». У випадку з дітьми було науково доведено, що дитячий запах підсвідомо настільки приємний людині, що мозок починає реагувати на дитину як на смачну їжу. Саме тому малюка приємно нюхати і навіть хочеться з'їсти.