Дисидент Хмара: Бій під Крутами нічого нашу владу так і не навчив
29.01.2018 13:07

Ніколи ані влада російська, ані в більшості російське суспільство не були дружні ані до Української держави, ані до українського народу. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів український націоналіст і політичний діяч, радянський дисидент, один із засновників Української республіканської партії, Герой України Степан Хмара.

За словами експерта, за історію відновлення української держави наші провідні політики та державні очільники забували взагалі, що на Сході у нас ворог.

«І навіть у військовому плануванні нічого не було, бо як же може бути зі сторони Росії якась агресія? Хоча вона була завжди агресивна і вела різними способами війну проти України, і ніколи не перепиняла з першого дня після відновлення незаплідненості. Це була війна різних форм і різної інтенсивності, але завжди була. Ніколи ані влада російська, ані в більшості російське суспільство не були дружні ані до Української держави, ані до українського народу», - зазначає експерт.

Степан Хмара впевнений в тому, що бій під Крутами нічого нашу владу так і не навчив.

«І зараз не вчить. Я чую знову, що можна перемогти тільки дипломатичними заходами — це говорить про те, що наші державні керівники є випадкові люди. Я маю на увазі в першу чергу президента, якій за всі роки при владі жодного разу не виконав своїх обов'язків сповна по заходах захисту національної безпеки. Він йде на повідці у Кремля, його це влаштовує, бо для нього українські інтереси нічого не значать», - впевнений співрозмовник видання.

«Дуже показовий приклад. По-перше, вони перенесли шанування пам'яті з 29 на 28. Такі дати не переносяться. І по-друге, Розенко там представляв наш клір верховний владний, президент, бачите, не доїхав з-за погодних умов. На Мальдіви він зміг добратися», - каже Хмара.

«Наше суспільство чекає, що прийдуть миротворці ООН і закінчиться війна. Ні, війна не закінчиться. Якщо таке буде, то це буде поразка України, а не закінчення війни. Вчора був першій день без пострілів. Ну, вони готуються проводити вибори. Порошенко разом з тою своєю шпаною, яка є в ВР, я інакше не можу назвати, провів продовження абсолютно неконституційного жахливого антиукраїнського закону про особливий статус на Донбасі на рік. Це все для того, щоб провести вибори саме так, як запланував Путін у Кремлі», - резюмує політичний діяч.

Нагадаємо, на честь річниці 100-річчя бою під Крутами біля меморіалу Героям Крут в Борзнянському районі Чернігівської області проходять урочисті заходи.