Озброєні люди атакували український завод, стрілянина і багато поранених
01.02.2018 15:07

Група невідомих увірвалася на одне з підприємств на Херсонщині міста в місті Нова Каховка.

Як повідомляє відділ комунікацій ГУ Нацполіціі в Херсонській області, це сталося близько десятої вечора, в середу, 31 січня.

На підприємство зайшли близько 20 невідомих. Між ними і охоронцями стався конфлікт зі стріляниною. З пораненнями в місцеву лікарню були доставлені шестеро людей, стан яких задовільний.

Вранці стало відомо, що в реанімаційному відділенні перебувають 2 людини: один – охоронець заводу, новокаховчанин, з кульовими пораненнями обох стегон, а другий – каховчанін, з черепно-мозковою травмою. У травматологічне відділення також госпіталізовані дві людини з травмами різної тяжкості. Ще трьом, була надана медична допомога, від госпіталізації вони відмовилися.

За фактом події правоохоронці відкрили два виробництва – за ч.4 ст. 296 Кримінального кодексу України “Хуліганство” і ч.2 ст.345 КК “Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу”.

Поліція заарештувала 25 осіб. Як повідомив начальник обласного главку поліції Артур Мєріков, наразі учасники конфлікту знаходяться в Новокаховському відділі поліції.

Зараз правоохоронці встановлюють всі обставини події.

Подробиці події на заводі «Каховка Протеїн-Агро» розповів директор підприємства Станіслав Бойко.

“Увірвалася група в балаклавах і з палицями в кількості десь 30 чоловік. Зім’яли нашу охорону і увірвалися на територію, і відразу на ворота повісили свої замки з ланцюгами і взяли під контроль “, – заявив він.

Відзначається, що людина, яка керувала захопленням, назвав себе представником Генпрокуратури.

“Загарбники” виробничого процесу не заважали, але перешкоджали вивозу готової продукції з території заводу. Всі вони в основному жителі Херсонської області і позиціонували себе, як представники “Правого сектора”.

Відзначимо також, за словами директора підприємства, за останні роки це – вже четверта спроба рейдерського захоплення. Ще 10 років тому колишні власники взяли багатомільйонний кредит, проте вирішив його не віддавати і втекли з країни. В результаті підприємство за борги перейшло банку, а потім отримало нового власника. Але тепер колишні власники нібито вирішили повернути фірму.