Політолог Бала розповів, чим може завершитися справа «Азарова-Арбузова»
02.02.2018 12:10

До того часу, поки на призначення в керівний склад правоохоронних органів впливатимуть політики, всі дії силовиків так чи інакше можуть трактуватися як політизовані. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів Директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

За словами нашого співрозмовника, достатньо дивно чути про те, що екс-прем'єр-міністра Миколу Азарова та колишнього главу Національного банку Сергія Арбузова оголошено у розшук тільки зараз.

«Це виглядає, м'яко кажучи, дивно. Але плюс у тому, що це нарешті зробили. Питання в іншому: чи потім не буде мінус, коли почнуться судові процеси по скайпу і не буде необхідної доказової бази для того, щоб винести рішення?», - зазначає експерт.

«До того часу, поки так чи інакше на призначення в керівний склад правоохоронних органів будуть впливати політики, на жаль, всі дії тих правоохоронних органів так чи інакше можуть трактуватися як політизовані», - додає Віталій Бала.

«Пройшло вже майже 4 роки, і до того часу що, не було зрозуміло, що за тими звинуваченнями, що зараз знайшли, до них були якісь претензії? На мою думку, для всіх правоохоронних органів головним каменем спотикання є те, що, згідно з законом, можна якимось чином це трактувати і отримати зовсім інший результат рішень», - не виключає співрозмовник видання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що Генпрокуратура повідомила про підозру та оголосила в розшук екс-прем'єр-міністра Миколу Азарова та колишнього главу Національного банку Сергія Арбузова.