Правозахисник Чемерис про розшук Азарова і Арбузова: Виникає два питання
02.02.2018 12:34

Останнім часом Інтерпол анулює розшук урядовців часів Януковича, ця структура навряд чи оголосить Арбузова і Азарова в розшук. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів правозахисник, член правління Української Гельсінської Спілки Володимир Чемерис.

«Не пройшло і 4 років, як наша Генпрокуратура нарешті, я так думаю, зібрала якісь докази, необхідні для того, щоб оголосити Арбузова і Азарова у розшук. Виникає два питання. Перше: чому так довго це збиралося, хоча всі документи урядові і нацбанковські були в руках? Я так думаю, що достатньо було цих документів (якщо вони є), для того щоб вирішити питання буквально за місяць. А з другого боку, це оголошення у розшук, як всі розуміють, нічого реально не дає, тому що всі знають, де ці двоє знаходяться — в Росії, і Росія їх не видасть», - пояснює співрозмовник видання.

На думку експерта, враховуючи те, що останнім часом Інтерпол анулює розшук урядовців часів Януковича, ця структура навряд чи оголосить Арбузова і Азарова в розшук.

«Я думаю, що це просто імітація роботи, тому що існує дуже багато питань, чому справи не розслідуються щодо попередньої владі, і питання взагалі щодо діяльності Генеральної прокуратури, правоохоронних органів. Тому здається, що це оголошення в розшук має лише показати, що наші правоохоронці щось роблять. Інших результатів я від цього оголошення не чекаю», - додає Володимир Чемерис.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що Генпрокуратура повідомила про підозру та оголосила в розшук екс-прем'єр-міністра Миколу Азарова та колишнього главу Національного банку Сергія Арбузова.