05.02.2018 15:55

Юрий Косюк

Нещодавно у своєму блозі Голова правління МХП Юрій Косюк поділився думками щодо того, якими повинні бути інвестиції, куди їх необхідно вкладати та розвивати. А також, яких кроків необхідно вжити, аби громади стали дійсно самодостатніми.

На думку бізнесмена, залучення інвестицій є дуже важливим процесом. Однак, їх необхідно інвестувати з винятковою вигодою для людей, підприємства та держави, а інакше, вона не матиме жодної цінності.

«Якщо брати поняття інвестицій, то на сьогодні слід виокремити три основоположні напрямки, в яких необхідно рухатись – це інтелектуалізація виробництва; енергетична незалежність та побудова бізнесу на основі чесності та відкритості» - зазначив Юрій Косюк.

У своєму блозі Косюк наголосив на тому, що українські підприємства вже сьогодні є самодостатніми успішними кейсами. Для прикладу він наводить бізнес-моделі МХП, якими вже користуються в Польщі та США. А також, вважає, що в найближчій перспективі український бізнес повинен вийти з тіні, що стане точкою відліку створення успішних бізнесових історій у нашій державі.

«А далі, буде інтелектуалізація бізнесу і промислових процесів, енергетична самодостатність підприємств, і максимальна їх інтеграція в процеси децентралізації» - переконаний Юрій Косюк.

Голова правління МХП також вважає, що децентралізація, вже дала перші плоди у якості отримання громадами повноважень та фінансових можливостей для розвитку та збагачення. І їхня енергетична незалежність в цьому контексті відіграє одну з провідних ролей.

«Економія енергоресурсів, перехід на відновлювальні джерела, екологічність та безвідходність виробництв – те, чого ми маємо досягти в найближчі роки. Саме тому МХП одним з пріоритетів своєї діяльності розглядає енергетичну самодостатність підприємств та екологічність виробництва через переробку відходів» - наголосив Косюк.

Зазначимо, що голова правління «Миронівський хлібопродукт» вже неодноразово наголошував на необхідності переходу України та її підприємств на «зелені» джерела енергетики. І МХП у цьому напрямку є одним з вітчизняних флагманів..