Павловський: Порадам Поповича були раді і державні діячі, і урядовці, незалежно від політичної орієнтації
12.02.2018 12:54

Якщо б українська влада прислухалася до порад таких людей, як Попович, Гузар або Олійник, можливо, ми б не мали таку важку ситуацію в країні, як маємо зараз. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів експерт з питань соціальної політики Андрій Павловський.

Наш співрозмовник нагадує, що відомий український філософ Мирослав Попович, якого не стало 10 лютого, був філософом з великої букви, видатним українським вченим, академіком, директором інституту філософії Національної Академії наук України.

«З іншого боку, це була людина високоморального авторитету, до якої дослухалися і державні діячі, і урядовці, незалежно від політичної орієнтації. І ми пам'ятаємо, наскільки був виважений діалог, якій був на старті становлення народного руху Україні, демократичних процесів ще в СРСР. Ми пам'ятаємо перший діалог Мирослава Поповича, якій дав відлигу, початок гласності в Україні, перебудовним процесам. Це діалог між тоді секретарем по ідеології паном Кравчуком і Мирославом Поповичем як громадським активістом, одним з засновників Народного руху, філософом-вченим, і наскільки вони тоді спокійно, толерантно обговорювали проблеми тодішньої України. Я запам'ятав цей діалог на все життя. І наскільки він відрізняється зараз від того, що ми бачимо сьогодні в ВР, коли один іншого скотиняками, падлюками називають, в прямому ефірі з парламентської трибуни себе таке дозволяють», - констатує експерт.

«Я знаю, що Юлія Тимошенко була завжди рада почути поради, моральні настанови Мирослава Поповича, тому що він був моральним авторитетом. І ми всі сумуємо за ним. Це така втрата для України. І що вражає, що вже будучи у поважному віці — 88 років, наскільки ясний і мудрий розум залишався у людини до останніх днів. Вічна пам'ять. Таких потужних мудрих людей зараз якраз не вистачає в критичні часи Україні. На жаль, до таких людей, як Попович, як Гузар, як наш видатний поет і теж моральний авторитет Борис Олійник, влада не дослухається. А якби вони слухала поради таких мудрих людей, можливо, ми б не мали таку важку ситуацію в країні, як зараз маємо», - додає Павловський.