Чим варто зайнятися українцям під час Великого Поста. Поради від Ірини Фаріон
16.02.2018 15:43

Робота над внутрішнім світом — це в першу чергу читання і намагання реалізувати те, що ти читаєш. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповіла народний депутат України Ірина Фаріон.

За словами нашої співрозмовниці, якщо людина не буде виконувати роботу над собою, вона не матиме результатів праці, які дають внутрішній спокій.

«Під час Великого Посту українцям слід більше читати, бо коли ти читаєш, ти думаєш. По-друге, я б радила більше усамітнюватися, бо тільки в тиші говорить небо. І, нарешті, я б радила максимально робити тільки те, що відповідає твоїй внутрішній потребі», - каже Ірина Фаріон.

«Тобто піст — це не тільки обмеження себе в їжі. Це залежить від стану здоров'я, хтось може, хтось не може. А піст, мені здається, це зупинка суєти і це спосіб заглиблення в сенси життєві, читаючи книгу книг - Біблію. Тоді ти перестаєш бути ритуальнім християнином, якій приходить на службу чи на Пасху, чи на Різдво, а ти реально поділяєш цю ідеологію, тому що в основі будь-якої релігії лежить в першу чергу ідеологія. Ти поділяєш ту систему цінностей, яка історично склалася дві тисячі років тому», - додає депутат.

За словами Ірини Фаріон, до церкви треба приходити підготовленим і розуміти, що той, хто править службу Божу, виконує свою роботу, а ти, в свою чергу, маєш виконувати роботу над собою.

«І якщо людина не буде виконувати роботу над собою, вона не матиме результатів праці тих, які дають внутрішній спокій. Я думаю, що під час того мороку, якій ми маємо, чим більше людей буде усвідомлювати себе як і минущих і вічних водночас, тим швидше проясніє кожному і в голові, і на загал в світі. Тому очікування воскресіння — це насправді робота над своїм внутрішнім світом. А робота над внутрішнім світом — це в першу чергу читання і намагання реалізувати те, що ти читаєш. А це дуже не просто», - констатує співрозмовниця видання.