Соболєв: Люди, які прийшли замість Януковича, зберегли його схеми, суддів та «беркутовців»
20.02.2018 12:46

Українцям важливо навчитися не лише відібрати владу, але й делегувати її тим, буде служити людям. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів народний депутат від "Самопомочі" Єгор Соболєв.

За словами нашого співрозмовника, Герої Небесної Сотні загинули за наш шанс створити успішну, вільну, доброчесну державу.

«Вони є для нас прикладом, як не боятися, як брати відповідальність на себе, як йти до кінця. Важливий урок того дня і того Майдану — що все в наших руках насправді. Важливий урок того, що після Майдану відбулося, в тому, що мало віддати своє життя за свободу, мало вигнати тих, хто по ній топчеться. Важливо навчитися не лише відібрати владу, але й делегувати її тим, хто не буде на ній збагачуватися, хто не буде на ній зловживати, а буде служити людям. Це те, що ми не змогли зробити, і тому досі ми маємо топ-корупцію», - каже експерт.

За словами Соболєва, люди, які прийшли замість Януковича, зберегли його схеми, суддів та “беркутовців”.

«І так само, як Янукович, вони закривають метро, відгороджуються ялинками на Майдані і намагаються нацькувати тих самих “беркутовців”, які тепер називаються “кордовцями”, на людей. Тому насправді цей екзамен ми ще до кінця не здали як суспільство», - зазначає наш співрозмовник.

«Оскільки люди, які замінили Януковича, продовжили справи Януковича з пограбування країни, то їм потрібні ті самі судді, “беркутовці”, щоб так само захищатися проти людей, які проти цього виступають. Тому вони нікого і не покарали», - додає Єгор Соболєв.