Всі живуть сьогоднішнім днем і брешуть. Хмара пояснив, чому Україну полишає дієздатна молодь
22.02.2018 12:34

Замість того, щоб вирішувати важливі питання, українська влада займається дикою брехнею, здирництвом і свавіллям. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів український націоналіст і політичний діяч, радянський дисидент, один із засновників Української республіканської партії, Герой України Степан Хмара.

На думку нашого співрозмовника, той факт, що громадяни України масово залишають країну, є наслідком соціально-економічних та правових проблем.

«У нас не можна молодим людям реалізувати свою ініціативу, тому що в країні встановилася система мафіозного управління державою, мафія діє за своїми правилами, які вигідні тільки їй. І це впливає на молодих ініціативних людей, яким дуже тяжко почати свою справу без здирництва тощо. Вони весь час знаходяться під тиском. Це головна причина», - зазначає експерт.

За словами Степана Хмари, на сьогоднішній день Уряд зовсім не має бачення пріоритетів розвитку.

«Кожна країна обирає свою нішу, найбільш ефективну, і відповідним чином намагається її розвивати і проштовхувати. У нас немає програми уряду. Взагалі у нас просто живуть сьогоднішнім днем, брехнею. Величезний непрофесіоналізм у виконавчій владі. Знищений парламентаризм, тому що Порошенко перетворив парламент на орган по обслуговуванню його кліки. У нас парламент, якій не працює і не виконує своїх функцій. Так само і президент. Він замість того, щоб виконувати згідно Конституції свої обов'язки, намагається узурпувати владу в тих сферах, де він абсолютно не має права на це», - каже співрозмовник видання.

Це і є, за словами політика, основною причиною міграції молодих і дієздатних кадрів.

«Люди втомлюються, розчаровуються, бо не відчутні наслідки Революції Гідності, не вирішені безпекові питання. У нас цілий комплекс проблем. А влада замість того, щоб думати, як це робити, займається дикою брехнею, здирництвом і свавіллям», - резюмує Степан Хмара.