Правозахисник Чемерис розповів, чому Луценко й надалі залишатиметься на своїй посаді
26.02.2018 13:05

Що б Юрій Луценко не робив далі, все одно у нього буде великий мінус в сприйнятті х боку громадськості. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів правозахисник, член правління Української Гельсінської Спілки Володимир Чемерис.

На думку нашого співрозмовника, акції біля будинку Юрія Луценка навряд чи можуть якимось чином вплинути на його відставку.

«Питання в тому, що він є генеральним прокурором, тому що він кум Порошенка, і в цьому головна його функція. До тих пір, поки він буде потрібний Порошенку, виконувати трошки чорну роботу, до тих пір він буде на посаді, незалежно від того, які акції протесту відбуваються чи не відбуваються», - впевнений правозахисник.

На думку Чемериса, протестувальників не варто називати націоналістами.

«Це прибічники Саакашвілі, наскільки я розумію. Мені здається, що б Луценко далі не робив, все одно у нього буде великий мінус в сприйнятті громадськістю в майбутньому. Якщо він раніше перебігав від одного “хазяїна” до другого — від Пустовойтенка до Мороза, від Мороза до Ющенка, від Ющенка до Тимошенко, від Тимошенко до Порошенка, то тепер йому дуже важко буде знайти, до кого перебігти, тому що він стане токсичним для багатьох людей - його вже навряд чи захочуть в якусь команду», - додає експерт.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що Генеральний прокурор України Юрій Луценко в неділю вийшов до активістів, які з суботи, 24 лютого, пікетували його будинок з вимогою про звільнення заарештованого в грудні соратника Міхеіла Саакашвілі Северіона Дангадзе. h