Цибулько про нову ініціативу ГПУ: Нехай до змін до Кримінального кодексу додадуть тарифну сітку
27.02.2018 14:30

В боротьбі з корупцією допоможе мінімізація ролі чиновника при прийнятті рішень розподілу фінансів. Про це в ексклюзивному інтерв’ю кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів громадський діяч Володимир Цибулько.

Коментуючи інформацію про намір ГПУ саджати суддів, які даватимуть корупціонерам менше року ув'язнення, наш співрозмовник зазначає наступне: «Нехай до змін до Кримінально-процесуального кодексу ще додадуть тарифну сітку. Наприклад: 10 тис. грн — це рік, 500 тис. грн — це 5 років, мільйон — це 10 років. Виглядає це, звичайно, дивно, тому що це фактично знову політична позиція, яка експлуатує право, тобто якби ГПУ керував не політик, то цієї б ініціативи не було. Тим більше, що ця ініціатива чітко вкладається в ту промокампанію, яка запущена щодо персонально Юрія Луценка як політика на українських медіа-ресурсах».

На думку експерт, в боротьбі з корупцією допоможе мінімізація ролі чиновника при прийнятті рішень розподілу фінансів.

«Тобто, в першу чергу щось на зразок “ПроЗорро”, т.з. електронне врядування. Тобто поменше чиновників, побільше електронного врядування», - додає Цибулько.