В Україні створюють революційну зброю: що вже відомо
08.03.2018 14:37

Оперативно-тактичний ракетний комплекс (ОТРК) «Грім» розробки ДП «КБ «Південне» ім.Янгеля» (Дніпро) повинен опинитися на озброєнні ЗСУ на кінець 2019 року.

«Роботи ведуться і над ракетою, і над усім комплексом. Вони ведуться, на жаль, не так швидко, як хотілося б: виникають і технологічні складнощі, і фінансові складності, і у виконавців і у замовників. Проте, ми розраховуємо, що до кінця наступного року вже вдасться продемонструвати цей комплекс в дії», – розповів глава Державного космічного агентства України (ДКАУ) Павло Дегтяренко.

Варто відзначити, що створення нового ракетного комплексу ведеться Україною з дотриманням всіх без винятку міжнародних обмежень і режимів в частині дальності дії цього ракетного озброєння.

Терміни поставок нового ОТРК «Грім» в ЗСУ залежать також і від темпів просування проекту ВТС зі створення експортної версії ОТРК в інтересах інопартнерів, підтвердив глава ДКАУ.

Нагадаємо, «Грім» – оперативно-тактичний ракетний комплекс для ураження об’єктів, розташованих в оперативно-тактичній глибині противника на відстані до 280 км від точки старту, а саме: вогневих засобів противника (батареї зенітно-ракетних комплексів, ракетні комплекси); літаків і вертольотів на стоянках аеродромів; об’єктів протиповітряної і протиракетної оборони; командних пунктів і вузлів зв’язку.

Як повідомлялося раніше, після тривалих переговорів Державний департамент США схвалив продаж Україні протитанкових систем Javelin. 2 березня 2018 року стало відомо про рішення Держдепу відправити в Україну 37 комплексів Javelin і 210 ракет до них.