Політолог Палій пояснив, після якого експерименту Путін вирішив не гратися в вибори
14.03.2018 12:46

Російське керівництво сконструювало фарс замість виборів. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів політолог, історик і публіцист Олександр Палій.

За словами нашого співрозмовника, в Росії ніколи виборів не було, окрім двох випадків: в 1917 році, коли були вибори, установчі збори, і в 1991 році, коли обрали Єльцина.

«От це два етапи, коли було т.з. “безвременье” в Росії, коли вдалося таку чужоземну для РФ вигадку, як вибори, спробувати на території Росії. Всі інші вибори - це абсолютно не вибори. Тобто росіяни не привчені обирати владу, вони привчені до того, що влада їх обирає, влада людишек перебирає. Тому те, що зараз відбувається, це все фарс, де заздалегідь відомі результати», - констатує експерт.

В той же час, додає Палій, треба віддати належне, що Путін таким чином «перетасував» кандидатів, що не пустив більш-менш реальних суперників, наприклад, Навального.

«І якщо б відбувались чесні вибори, то швидше за все він би виграв з такими кандидатами, які є. Навальний колись у Москві взяв 27%, коли проти Собянина виступав, і це був серйозний виклик цьому адміністративному ресурсу. Після цього експерименту Путін вирішив в вибори не гратися, а просто їх малювати», - каже політолог.

«Тому це чистий фарс. Це робиться не для місцевого населення, а просто для Заходу. Мені здається, що треба вже Росії відмовлятися від виборів, тому що все одно Захід розуміє їхню ціну, і цей концерт вже фактично без глядача», - додає співрозмовник видання.