Даниленко: Про справжні результати виборів в РФ ми узнаємо після Чемпіонату світу з футболу
19.03.2018 14:44

Навальний заочно взяв участь в президентських виборах, і подальша доля Дмитра Медведєва це засвідчить. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів керівник Громадської організації «Українська рада з міжнародних відносин» Сергій Даниленко.

За словами нашого співрозмовника, інтрига «виборів Путіна» полягає не у прізвищі переможця, а в тому, скільки саме голосів отримали ті чи інші кандидати.

«Інтрига полягає більше у тому, чи будуть зміни в уряді Росії, чи буде взято курс на остаточну т.з. стабілізацію, а отже самоізоляцію Росії. Тут більше цікаво, яку посаду може отримати, яке “дипломатичне заслання” приготовано Медведєву. І тоді ми можемо опосередковано говорити, що Навальний брав заочну участь. Якщо Дмитра Медведєва буде відправлено в дипломатичне заслання, то можна сказати, що Навальний, не будучи у списках кандидатів, саме таким чином вплинув на подальшу політику внаслідок масованої атаки щодо Дмитра Медведєва. Той може втратити свою посаду, і нам буде цікаво, яку посаду йому готовлять», - пояснює експерт.

«Чи буде якась рокіровка в системі російського уряду і куди буде спрямована ця рокіровка — на остаточну самоізоляцію чи все ж таки, використавши всі останні аргументи, збройний шантаж, Путін побачить, що це не працює, і змінить свою тактику, спробує все ж такі на якісь коригування у відносинах з Заходом. Тобто історія стосується не стільки самого переобраного президента, скільки оточення, власних очільників РФ», - додає Даниленко.

Остаточну відповідь на ці запитання, за словами політолога, ми отримаємо після Чемпіонату світу з футболу, якій має відбутися в Росії.

«Скоріш за все він відбудеться, але навіть якщо він відбудеться, вже зрозуміло, що він пройде в явній дипломатичній блокаді. Це буде не спортивний, а дипломатичний демарш багатьох країн світу, і він зараз активно розгортається. Але основним висновком, як для мене, є те, що Навальний заочно взяв участь в президентських виборах, і подальша доля Дмитра Медведєва це засвідчить», - констатує співрозмовник видання.