Журналіст Луканов розповів, чи варто позбавляти Савченко депутатської недоторканості
19.03.2018 15:43

Якщо Савченко позбавлять депутатської недоторканості, то звичайно це буде правильно, оскільки людина вже публічно визнає, що вона збиралась скидати владу насильницькім шляхом. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів медіа-експерт Юрій Луканов.

На думку нашого співрозмовника, українського нардепа Надію Савченко треба позбавили депутатської недоторканості.

«Ще до того, як її звільнили, після того, як вона видала свою книжку, як її взяли в полон, мені в “Айдарі”, де вона служила, розповіли таку історію, яку я не публікував, оскільки то були балачки, доказами не підкріплені. Але розповіли мені, що, мовляв, вони десь там пили, а потім після ночі пиття вони попхались на передову, там її взяли в полон, і коли її намагалися визволити, загинули люди. Але, повторюю, це все без підтвердження, це все зі слів “айдарівців”, і тому я тоді таку інформацію не публікував», - зазначає експерт.

«Тепер я розумію, що, скоріш за все, так й було, тому що коли я побачив відео з нею, як вона героїчно відповідає російському слідчому, то, з одного боку, були такі суперечливі почуття: яка вона молодець, а з іншого боку, думаєш, навіщо росіяни самі поширювали такі відео, де їхній слідчий придурок, а вона - героїня? Ну, тут щось не так», - додає журналіст.

Тепер, продовжує Луканов, коли Савченко стала першим номером в списку Юлії Тимошенко та почала роздавати свої коментарі, стало зрозуміло, що це московська розробка, адже вона повторює тези в унісон з Кремлем.

«Причому в цьому плані росіяни дуже помилилися — вона не зовсім розумно все це робить, вона робить в лоб, і зразу зрозуміло, хто вона є. В цьому випадку вона сама підтверджує, що вони готували відомі речі, пов'язані з терактом у ВР. Тому, якщо її позбавлять депутатської недоторканості, то звичайно це буде правильно, оскільки людина вже публічно визнає, що вона збиралась скидати владу насильницькім шляхом», - констатує наш співрозмовник.