Політолог Пархоменко про вибори в РФ: Когось підкупили, когось підпоїли, когось заманили конкурсами
19.03.2018 15:55

Вибори в РФ по факту не були виборами. Про це в ексклюзивному коментарі цнтернет-виданню Новости Украины – From-UA повідомив директор Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД Сергій Пархоменко.

За словами нашого співрозмовника, результати президентських виборів у РФ цілком очікувані.

«Явка більше, ніж розраховувалось, але її теж можна було спрогнозувати, тому що адміністративний ресурс дуже потужний. Зігнали людей, когось підкупили, когось підпоїли, когось заманили різними конкурсами. Це таке ноу-хау, але ключова ідея не змінилася», - зазначає експерт.

Тобто, констатує політолог, вибори по факту не були виборами.

«Розрив майже в 60% між кандидатами — таке може бути тільки в авторитарних державах, як в країнах Центральної Азії, Близького Сходу, але це неприйнятно для країн Європи і західного світу. Ми побачили намагання легалізувати Путіна в світових очах, але всі прекрасно розуміють, що ніякого волевиявлення не було. Це результат, який забезпечувала Адміністрація президента, силовий апарат, представники державних підприємств. В такій державі, як Росія, іншого результату й не могло бути», - каже аналітик.

«Дуже специфічна пропаганда необхідності йти на вибори з використанням зрозумілих образів — фашистів і т.д. Така фішка. Раніше було голосуйте тільки за Путіна, за Росію, а зараз просто йдіть на вибори, тому що низка явка могла б знизити в очах Заходу сприйняття цих виборів. В принципі, я думаю, що глобально це нічого не змінило, вони провели вибори в Криму, і треба чекати наступних санкцій», - додає Пархоменко.