Українку обрано до керівних органів найбільшої в світі молодіжної організації
20.03.2018 12:52

На черговому з’їзді IUSY, який проходив у Чорногорії, міжнародного секретаря української громадської організації Союз Молодих Сил (СМС) Євгенію Лук‘янченко було обрано до Контрольної Комісії.

За українку проголосувало 121 делегат з 145, хоча боротьба була запекла: на чотири місця до Контрольної Комісії претендувало 9 кандидатів з різних країн та куточків світу. Це перший випадок за історію існування IUSY, коли до її вищих керівних органів обрано представника від України.

IUSY (InternationalUnionofSocialistYouth) – це найбільша в світі молодіжна політична організація. Міжнародний союз молодих соціалістів —об'єднання соціалістичних, соціал-демократичних і лейбористських молодіжних організацій з більш, ніж 100 держав світу. Міжнародний союз молодих соціалістів створений в 1907 році в Штутгарті. Першим його президентом став Карл Лібкнехт. Сьогодні членство у цій організації підтвердила 150 молодіжних політичних організацій та рухів зі всього світу. Україна в IUSY представлена Союзом Молодих Сил (колишній Союз Молодих Соціалістів), який у 2006 році став її повноправним членом.

У своїй промові Євгенія Лук’яненко говорила про необхідність запровадження принципів відкритості та прозорості у роботі такої структури. Та підкреслила, що для неї дуже важливо знаходити ефективні рішення щодо гендерної рівності та міжнародних збройних конфліктах. В заключенні вона наголосила, що вона «тепер не лише відповідає за імідж СМС на міжнародній арені, але й всієї України в очах світового соціал-демократичного руху».