Цибулько: Феноменом останнього «президентського» опитування КМІС є зовсім не Тимошенко
20.03.2018 14:56

Ляшко в опитуванні КМІС більше характеризує психологічний стан середньостатистичного виборця, ніж Тимошенко, бо Тимошенко розглядається не як альтернатива нинішній владі, а як помста їй. Про це в ексклюзивному інтерв’ю кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів громадський діяч Володимир Цибулько.

Коментуючи дані опитування КМІС, згідно з якими «президентський рейтинг» Юлія Тимошенко складає 22%, наш співрозмовник зазначає наступне: «Насправді феноменом цього опитування є не Тимошенко, а Ляшко, тому що, по суті, за цієї моделі Ляшко виходить у другий тур. Це означає, що Ляшко в другому турі перемагає. Тобто це або методологічний збій, тому що насправді Ляшко і Тимошенко близькі за стилем політики, значить, це опитування спрямовано було на цільову аудиторію, тому що такій результат таких однотипних політиків і такій невисокий результат Порошенка. А я хочу нагадати, що ми обираємо не головного феодала, а Верховного головнокомандувача. Якось на роль Верховного головнокомандувача Тимошенко зовсім не підходить, треба, щоб цього головнокомандувача сприйняли ще й Збройні сили на початку».

Плюс, додає експерт, реальна виборча кампанія, реальні зрізи - це вибори до ОТГ.

«Там, правда, трошки інший характер кампанії, але результати, які забезпечує партійна інфраструктура, якраз показують, що Тимошенко має потенціал, і дуже високий. Але на виборах моделі ОТГ перемагає БПП. Тобто за якісною партійною інфраструктурою насправді, скажімо так, телевізійний президент і президент в реальній виборчій кампанії, де дуже важлива партійна інфраструктура, це не адмінресурс, це якість партійних кадрів на місцях, які є втіленням ідеї кандидата в президенти», - пояснює Цибулько.

«Тому я вважаю, що зараз ми спостерігаємо запит на популістську політику, з одного боку, а з другого, феномен Ляшка, які й в цьому опитуванні більше характеризує психологічний стан середньостатистичного виборця, ніж сама Тимошенко, бо Тимошенко розглядається не як альтернатива нинішній владі, а як помста їй. Мені здається, що війна з Росією зробила людей більш обачливими і відповідальнішими, що підтверджують вибори до об'єднаних територіальних громад», - констатує наш співрозмовник.

«І ще одне диво — це результат Гриценко, який, по суті, не має навіть інфраструктури. Якщо Гриценко претендує на роль головнокомандувача, то чому він під час війни навіть не вдягнув військову форму і не зголосився до військової служби? Це теж дивно виглядає, хоча від робить свою виборчу кампанію якраз на тому, що він людина військова», - додає Володимир Цибулько.