НАЗК активно перевіряє суддів Солом’янського районного суду міста Києва
26.03.2018 11:09

23 березня 2018 Національне агентство з питань запобігання корупції прийняло рішення про проведення повної перевірки декларацій за 2015 та 2016 роки судді Солом’янського районного суду м. Києва Олени Мозолевської.

Раніше, на своєму засіданні 19 березня 2018 року НАЗК вирішило здійснити перевірку електронних декларацій ще двох суддів, які відряджені до Солом’янського районного суду міста Києва строком на шість місяців – Ірини Антипової та Віктора Фоміна.

Як зазначається в повідомленні Національного агенства, - проведення повних перевірок розпочинається за інформацією, яка була отримана від фізичних чи юридичних осіб, державних органів влади в листах, зверненнях чи скаргах, у яких були наведені факти про можливе відображення у декларації недостовірних відомостей, котрі стосувались конкретного суб’єкта декларування та містили фактичні дані або твердження, що можуть бути перевірені.

Водночас, не виключено, що таким чином, «руками пропрезидентського» антикорупційного органу влада балансує щодо суддів, які на сто відсотків влаштовують саме НАБУ.

Адже, як раніше зазначалось у ЗМІ, відряджений суддя Солом’янського районного суду м. Києва Віктор Фомін нещодавно надав дозвіл на проведення обшуку в кабінеті іншого судді, Шевченківського районного суду міста Києва Олега Лінника, проти якого НАБУ порушило кримінальне провадження за фактом можливого внесення недостовірних відомостей до е-декларації. Журналісти зазначають, що судді, які задовольняють всі необґрунтовані та безпідставні клопотання НАБУ щодо колег, чомусь забувають, що самі можуть бути об’єктом вибіркових кримінальних проваджень за цих саме обставин.

Нагадаємо, що повна перевірка декларації здійснюється упродовж 60 календарних днів з дня прийняття Рішення НАЗК про її проведення.

У разі виявлення ознак адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, уповноважені особи Національного агентства складають протокол про таке правопорушення, який направляється до суду згідно з рішенням Національного агентства. У разі виявлення ознак іншого корупційного або пов’язаного з корупцією правопорушення, Національне агентство затверджує обґрунтований висновок та надсилає його іншим спеціально уповноваженим суб’єктам у сфері протидії корупції.