Вибори незабаром: політолог Палій порівняв електорати Порошенка і Гройсмана
04.04.2018 16:19

На сьогоднішній день Україна - парламентська-президентська республіка, і у прем'єра є маса повноважень. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів політолог, історик і публіцист Олександр Палій.

«Я думаю, що оцінки Ющенка нікому не цікаві після його президентства. А щодо того, чи має Гройсман право на якусь власну політичну позицію, - безумовно, має. Але, з іншого боку, треба розуміти і в тому числі відповідально підходити до виборів, щоб не розділити проукраїнський електорат, щоб у другий тур не вийшли не прийнятні для України люди, тому що це буде реванш. Тому треба дуже відповідально до такого кроку ставитися», - каже експерт.

За словами політолога, електорати Порошенка і Гройсмана дуже близькі.

«Це люди, які підтримують реформи, державність. І я думаю, що поміж ними треба обрати найсильнішого кандидата і, відповідно, того кандидат, якій має реальні шанси виграти. А політичні амбіції — це зовсім щось інше», - каже Олександр Палій.

«У нас на сьогоднішній день парламентська-президентська республіка по суті, і у прем'єра є маса повноважень, можливостей. А якщо він зміцниться на парламентських виборах і отримає вагу, тоді Гройсману буде легше саме як прем'єру діяти. Мені здається, що зараз така ситуація, що прем'єрська посада динамічна, і це зовсім не мало. Президент, звичайно, голова держави, але з точки зору поточного оперативного управління Кабмін дає величезну кількість важелів», - додає співрозмовник видання.