Неповага тут ні до чого. Кушнірук розповів, на що насправді скаржаться українські заробітчани
10.04.2018 12:34

Українці звикли, що можна працювати аби як, а зарплата все одно буде. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів економічний експерт Борис Кушнірук.

Говорячи про те, у якому становищі сьогодні опиняються українські заробітчани за кордоном, наш співрозмовник зазначає наступне: «Буквально тиждень тому я брав участь в прес-конференції, присвяченій якраз робочим мігрантам, які їхали до Польщі. І не можна сказати, що там була проблема неповаги — тільки 8-10% сказали, що відчувають неповагу до себе. А більшість скаржились на те, що доводиться більше працювати. Тобто, умовно кажучи, ми настільки звикли, що можна працювати аби як, а зарплата все одно буде, що нашім заробітчанам було важко».

«Я можу з власного досвіду розповісти, як я спілкувався з одним селянином, якій реально працював все життя з дитинства на землі, і він поїхав працювати в Нідерланди. І він сказав, що “я так важко ніде і ніколи не працював”. І це не потому, що українців гноблять. Питання полягає у тому, що у нас погане уявлення, що якщо людина працює, то вона працює, а не перекури влаштовує. Якщо вона має завдання, то вона його має виконати. Треба розуміти, що туди їдуть переважно ті, хто займається простою роботою, пов'язаною з важкою працею. Дуже багато на будівництві і в сільському господарстві працює, де потрібна важка чоловіча сила. І зрозуміло, що там вимагають від тебе, щоб ти працював, а не лодирював. Тому якщо хтось вже їде і погоджується туди їхати, то він зіштовхується з проблемою, що працювати потрібно багато», - додає Борис Кушнірук.