Помер відразу після уколу: в Україні щеплення забрало життя ще одного немовляти
27.04.2018 10:37

Трагедія сталася в Тернопільській області, подробиці повідомляє відділ комунікації місцевої поліції.

Відомо, що повідомлення про смерть маленької мешканки обласного центру надійшло до працівників Тернопільського відділу поліції 23 квітня. Лікар обласної дитячої лікарні розповіла, що шестимісячна пацієнтка поступила в заклад в стані клінічної смерті, врятувати її не вдалося.

Правоохоронці виїхали на місце події. З’ясувалося, що ніякі реанімаційні заходи не дали результатів. Рідні дитини припускають, що причиною смерті могло стати комплексне щеплення, яке провели малятку вранці того ж дня. Батьки кажуть, дівчинка виглядала абсолютно здоровою, але вже ввечері її стан раптово погіршився.

За попередніми результатами судово-медичної експертизи смерть немовляти настала від гострої дихальної недостатності. Однак правоохоронці ще проводитимуть ряд експертиз для встановлення виду ускладнень, які могла спричинити вакцинація.

Відомості про подію внесені до єдиного реєстру розслідування злочинів згідно зі статтею 115 Кримінального кодексу України з позначкою “природна смерть”.

Нагадаємо, у лютому цього року в Сумській області трагічно померло немовля, яке прожило усього кілька днів. Дитині була зроблена вакцина БЦЖ. Через кілька годин він помер. Батьки загиблої дитини стверджували, що лікарі після НП почали уникати батьків, злякавшись відповідальності. При цьому, медики визнають, що малюк з’явився на світ абсолютно здоровим. Після вакцинації за життя немовляти боролися сім лікарів, однак реанімаційні заходи не допомогли.

Ця смерть стала причиною заборони в Україні вакцини БЦЖ болгарського виробництва.