Українці почали штурмувати пункт пропуску на Шегині-Медика
02.05.2018 10:07

Люди повертаються в країну через пропускні пункти з країн Євросоюзу, влаштовуючи на кордоні бійки.

Напруженість виникла після того, як люди простояли в черзі, абсолютно не рухаючись кілька годин, пише Україна Online..

Зокрема, сотні людей простоюють в черзі на пропускному пункті Шегині-Медика.

“Сотні людей застрягли але кордоні з Польщею на пішому переході в пропускному пункті Шегині-Медика. Після 4-5 годин стояння в черзі перед польським контрольно-пропускним пунктом, ще велика черга людей чекає їх перед українським”, – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що з-за черг багато запізнилися на потяги.

У мережі повідомляють, що через складну ситуацію у людей вже не витримують нерви.

«На нейтральній смузі між польським та українським пунктами немає взагалі нічого, навіть туалетів. У людей не витримують нерви: доходить до бійок, в хід нібито пішли камені, повідомляють про зламаний паркані, через який люди намагаються дістатися туалету», – розповів очевидець подій Віктор Корбут.

Як уже повідомляла Politeka, в 2018 році в травні українці відзначатимуть відразу три свята з додатковими вихідними днями. 1 травня, 9 та 27 – святкові дні. Крім того, в травні буде кілька додаткових вихідних.

Згідно з рішенням, прийнятим Кабінетом міністрів України, – для забезпечення раціонального використання робочого часу та створення сприятливих умов для святкування, робочий день, який передує святковому дню 1 травня, буде перенесений на суботу 5 травня. Так що в понеділок 30 квітня, перед Днем праці, в українців буде додатковий вихідний день. Разом на початку місяця виходить ціла міні-відпустка – з 28 квітня по 1 травня.

Нагадаємо, що згідно з прогнозами синоптиків, українців на травневі свята чекає сонце й літні градуси. Так, Наталя Діденко уточнила, що найближче похолодання й дощі будуть в Україні у п’ятницю, 27 квітня. Після цього українців чекатимуть великі «плюси».