Українці в небезпеці: підступний ворог вже почав винищувати націю
03.05.2018 08:20

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) б’є на сполох через загрозу, яка щорічно вбиває сім мільйонів осіб.

За даними організації, які були опубліковані в середу, 2 травня, саме стільки людей помирає від хвороб, викликаних забрудненням повітря. А в Україні ситуація з повітрям близька до катастрофічної, пише Україна Online.

“Нові дані ВООЗ показують, що дев’ять з десяти осіб дихають повітрям, що містить підвищені рівні забруднювачів, і, згідно з останніми оцінками, 7 млн осіб помирають щороку внаслідок забруднення атмосферного повітря і повітря всередині приміщень”, – зазначає організація в поширеному в Женеві прес-релізі.

Більше 90% таких смертей припадають на країни з низькими або середніми доходами на душу населення, в основному в Азії і Африці.

“Забруднення повітря – це загроза для всіх нас, але найбільш бідне і маргіналізоване населення страждає першим”, – заявив Генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебрейесус.

Як вказує ВООЗ, понад 40% людей в світі або приблизно 3 млрд людей не мають доступу до “чистих технологій приготування їжі вдома”. При цьому забруднення повітря розглядається експертами як “вкрай серйозний фактор ризику”.

В організації наголошують, що забруднення повітря “не має кордонів”, для поліпшення якості повітря “потрібні скоординовані заходи урядів на всіх рівнях”.

“Держави повинні співпрацювати, щоб знайти рішення в сфері довгострокового розвитку транспорту, більш ефективного виробництва і поновлюваного використання енергії, а також видалення відходів”, – вважають у ВООЗ.

Як повідомлялося, в Україні проблем з екологією стає все більше – перевищення рівня шкідливих речовин фіксують у всіх регіонах. За словами експертів, в містах з приходом тепла ситуація тільки погіршується.

За даними Держстату, на кожного українця припадає в рік по 72 кг забруднюючих речовин. Найнебезпечнішими для життя є Дніпропетровська (256,9 кг) і Донецька (230,7 кг) області. У трійку також увійшла Івано-Франківська область: там на кожну людину припадає 142,4 кг забруднюючих речовин від стаціонарних джерел забруднення. А ось найчистішими, згідно зі статистикою, стали Чернівецька, Закарпатська та Волинська області.

Важно! Материал подготовлен на основании актуальных научных и медицинских исследований и носит исключительно информационный характер. Данная информация не может быть основанием для установки диагноза или лечения. Если у вас проблемы со здоровьем, для установки диагноза обязательно обратитесь к врачу.