Луканов про завершення АТО: Таке враження, що це фактично неоголошений військовий стан
03.05.2018 12:22

В процесі повернення Донбасу в Україну дуже потрібно, щоб там була жорстка влада, яка б змогла навести порядок у регіоні. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів медіа-експерт Юрій Луканов.

Коментуючи завершення АТО на Донбасі та прогнозуючи подальші події у регіоні, наш співрозмовник зазначає наступне: «Таке враження, що це фактично неоголошений військовий стан на тій території, де відбувалась АТО. Ключова річ, що цивільна влада підпорядковується військовій владі. А так буває під час війни. Пояснень чітких ми не дістали, але, мабуть, це той випадок, коли дуже складно коментувати, бо все ж таки війна іде, а це пов'язане з бойовими діями. Але можна припустити, що, можливо, керівництво країни сподівається на позитивне вирішення питання щодо запровадження миротворців ООН, бо переговори тривають».

На думку експерта, фактично було зроблено крок до реінтеграції Донбасу і повернення регіону в склад України.

«Якщо справді так відбудеться, то в процесі повернення Донбасу в Україну дуже потрібно, щоб там відповідно була жорстка влада, яка б змогла навести там порядок. І спочатку там звичайно повинні керувати військові. Можливо, це є кроком в цьому напрямку. З іншого боку, дехто називаж це передвиборчим кроком. Я, чесно кажучи, так не думаю, тому що на відміну від того ж безвизу чи помісної церкви, яку проштовхує Порошенко і що йому створює позитивний імідж, в цій ситуації перетворення зони АТО на щось інше не принесе йому якихось електоральних дивідендів, тому що, в принципі, народ не дуже розуміє, що там відбувається», - додає журналіст.