Купив насіння - збагатив офшор Рибалки: суд розсекретив фінансові махінації депутата Ляшка
03.05.2018 20:44

Кожна сплачена українцями гривня за товар виробництва компаній народного депутата від РПЛ Сергія Рибалки – йде в офшор!

Про це пише "Аргументум".

Мова про такі відомі бренди снеків, як насіння SEMKI, горішки «Козацька слава», фісташки «Мачо», сухарики «Флінт», чіпси «KartoFan» та «Кожен день». Купуючи ці товари, кожен споживач фінансує офшор DIANATUS MANAGEMENT LIMITED, зареєстрований на Кіпрі.

Річ у тому, що саме на цей офшор Рибалка записав право власності на всі вказані вище торгові марки. І таким чином, зароблені на продажі цих снеків кошти – перераховуються закордон без сплати жодних податків до українського бюджету. Про це йдеться в Ухвалі Дніпровського райсуду.

“Торгові марки "Semki", "RED", "Мачо", "Козацька розвага" передавалися між підприємствами нерезидентами, які задіяні в злочинній схемі кримінального правопорушення....

10.11.2011 компанія "SOLDEX LIMITED" (Британські Віргінські острови) здійснило передачу прав власності на торгові марки в адресу компанії "Lagrion Limited" (НЕ 184841, Кіпр); 25.12.2013 компанія "Lagrion Limited" (Кіпр) передала права власності на торгові марки компанії "ACCESSMAN SOLUTIONS LIMITED" (НЕ 320154, Кіпр); 11.08.2014 компанія "ACCESSMAN SOLUTIONS LIMITED“ (Кіпр) виконала передачу прав власності на торгові марки компанії "STERTAR SNACKS LIMITED" (НЕ 184798, Кіпр); 10.03.2015 компанія "STERTAR SNACKS LIMITED" (Кіпр) передала права власності на торгові марки в адресу компанії "Lagrion Limited“ (Кіпр); 27.04.2015 компанія "Lagrion Limited" (Кіпр) в свою чергу передало права власності на торгові марки компанії "DIANATUS MANAGEMENT LIMITED" (Кіпр)”, — йдеться у документі.

Також, як підрахували правоохоронці, лише у 2014 році, Рибалка перерахував в офшори не менше 25 млн грн у вигляді роялті. У 2015 році сума роялті була меншою (близько 20 млн. грн.), проте кінцевий звіт з цього приводу компанії Pибaлки так і не опублікували.

Нагадаємо, що Рибалка торгує своїми снеками ще й в Криму та на окупованих територіях ОРДЛО. З цього приводу СБУ відкрило кримінальне провадження, у суд у Сумах вже засудив одного з топ-менеджерів депутата.