Економіст Новак «розшифрував» заяву Порошенка про нелюбов до грошей
07.05.2018 14:08

Коли бізнесмен каже, що для нього гроші не мають значення, — це філософський життєвий абсурд. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів український економіст, політолог, громадський діяч Андрій Новак.

Коментуючи свіжу заяву президента України Петра Порошенка про те, що він "не любить гроші", співрозмовник видання зазначає наступне: «Як би там не було, гроші завжди мають значення, а саме їхня кількість. Завжди людина багатша в житті має більше можливостей, ніж бідна людина, у якої мало грошей. Заява українського президента, що зараз вже в Україні гроші не мають ніякого значення і не дають ніяких привілеїв, — це, напевно, все ж такі політична піар-заява, ніж те, що відбувається в дійсності. Навіть не тільки в Україні, а і в любої країні той, хто має більше грошей, має більше можливостей».

За словами Новака, заява будь-якого бізнесмена про те, що він не любить гроші, суперечить самій суті бізнес-діяльності.

«Людина, яка вирішила в житті займатися бізнесом, то вона ним вирішила займатися тільки з однією метою — заробляти більше грошей. Та людина, яка не має такого бажання чи схильності, вона займається іншим видом діяльності — вчителює, лікарює, займається гуманітарними сферами тощо. Тобто, займаючись бізнесом, він це робить тому, що хоче мати більше грошей і любить гроші, тому що гроші дають можливості: чим більше грошей, тим більше можливостей. Тому чути від будь-якого бізнесмена, що для нього гроші не мають значення — це філософський життєвий абсурд», - констатує експерт.