Маринович про наслідки Другої світової: Ми маємо пам'ятати, до чого можуть привести некеровані амбіції політиків
08.05.2018 13:45

Друга світова війна була розпочата двома тоталітарними режимами, і ми маємо пам'ятати, до чого можуть довести некеровані амбіції політиків. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів український правозахисник, член-засновник Української Хельсинської групи, віце-ректор Українського католицького університету Мирослав Маринович.

За словами нашого співрозмовника, по закінченню Другої світової війни визволення від нацистського режиму було добром, але окупація комуністичним режимом була злом і принесла так саме незліченні жертви.

«Тому не шукаємо простих залежностей: ворог мого друга — мій ворог, ворог мого ворога — мій друг. Це все не працює, коли ми говоримо про Другу світову війну», - зазначає правозахисник.

«Треба пам'ятати про те, що війна розпочата двома тоталітарними режимами - нацистським і комуністичним, вона збурила вісь світ, принесла незліченні жертви, принесла велике замішання людських душ. Ми маємо пам'ятати, до чого можуть довести некеровані амбіції політиків, людей, схильних до насильства», - додає Маринович.