Чемерис: Останні два роки показали, як насправді розшифровується абревіатура ГПУ
14.05.2018 13:57

Якщо попередні генеральні прокурори ще могли собі дозволити якусь діяльність, то тепер вже простежується пряма залежність від Адміністрації президента. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів правозахисник, член правління Української Гельсінської Спілки Володимир Чемерис.

За словами нашого співрозмовника, останні два роки показали, що абревіатура ГПУ розшифровується як “Головне Політичне Управління”.

«Тобто, по суті, діяльність абсолютно має політичну спрямованість для генерального прокурора. Ми бачимо, що репресії проти інакодумців тривають, у нас близько 200 людей сидить лише за те, що вони висловлювали свою точку зору. Зараз я, наприклад, роблю передачу однієї людині, яка отримала 5 років лише за виступ на мітингу», - розповідає правозахисник.

«В тій діяльності, яку ми бачимо - позбавлення недоторканості народних депутатів - простежуються абсолютно політичні моменти, тобто все залежить від того, наскільки все це вигідно правлячий верхівці, і тому, щоб президент Порошенко, якій є кумом генерального прокурора, залишився при владі на другий термін», - додає експерт.