Бенюк пояснив, чому не всі українці поспішають вдягати вишиванки
17.05.2018 12:10

Існують атрибути, які підкреслюють приналежність до нації, і українцям вони потрібні. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів актор театру і кіно, телеведучий, Народний артист України, заступник голови ВО «Свобода» зі зв'язків з українцями за кордоном Богдан Бенюк.

За словами нашого співрозмовника, кожна нація має свої національні атрибути і відмінності від інших. І саме приналежність до нації зобов'язує людину відчувати себе громадянином цієї країни.

«До речей, які пов'язані з історією нашого народу, належить власне вишита сорочка. І коли ти одягаєш на свято красиву сорочку, ти таким чином підкреслюєш, що належиш до нації українців, яку ти любиш, мову, яку любиш, землю, яку любиш і відстоюєш її», - каже актор.

Інша справа, продовжує Бенюк, що наш український народ різноманітний, бо навіть у паспорті не написана національність.

«Є й такі, хто не любить Україну, не любить цю землю, цю вишиванку, його це коробить, або на тло російської душі зверху одягає вишиванку — йому все одно, що косоворотку, що вишиванку», - зазначає співрозмовник видання.

«Прислухатися до будь-яких думок, які є у нашого народу, це все одно, що плювати в озеро. Мені здається, що є нормальні речі, які належать до нації, тому їх треба дотримуватися, і кожний розумний українець це розуміє. І треба обов'язково це робити, тому що таким чином ми потихеньку займаємось відродженням нації. Нашу націю ж треба відродити, от ми якраз цим процесом зараз і займаємось», - додає Богдан Бенюк.