Як обрати корм для собаки з особливими потребами? Дієві рекомендації для власників тварин
21.05.2018 09:17

Часто власники собак задумуються, як зробити раціон домашнього улюбленця максимально збалансованим, поживним та корисним. І це правильно, адже від харчування собак залежить стан їх здоров’я, рівень енергії, тривалість життя та вигляд. Особливо ретельно потрібно підходити до вибору раціону тварини, якщо вона має певні захворювання чи алергію. Власникам таких улюбленців рекомендуємо звернути увагу на виготовлений за спеціальною рецептурою преміум-корм для собак .

Яким собакам потрібен найбільш ретельний вибір корму?

Особливо прискіпливо варто поставитись до процесу вибору їжі для собаки, у якої є алергія. Перш за все варто відкинути звичайні корми й вибирати лише гіпоалергенний корм для собак. Він не містить компонентів, які можуть спричинити реакцію в організмі домашнього улюбленця.

Пропонуємо дізнатися ще про декілька випадків, за яких тварини потребують особливого раціону харчування:

  1. Наявність хронічних або гострих захворювань. Для тварин з захворюваннями існують спеціальні корми, які допомагають активно насичувати організм потрібними собаці вітамінами та елементами, які сприятимуть боротьбі з хворобою та одужанню собаки;
  2. вагітність або процес годування цуценят. В ці періоди також важливо підібрати хороший корм для собак. Варто пам’ятати, що в такий період тварина особливо вразлива і при цьому вона повинна дбати не лише про корисні елементи для власного організму, але й про поживу для цуценят. Важливо, аби корм був збагачений вітамінами та мінералами, але не був занадто калорійним. Адже в період вагітності й вигодовування собака зазвичай менш активна та рухлива, ніж у звичайний час;
  3. стерилізована чи кастрована собака. Оскільки після стерилізації та кастрації гормональний фон тварини суттєво змінюється, а собака часто стає менш рухливою, варто обрати спеціальний корм преміум-класу.

Чому сухий корм преміум-класу – найбільш оптимальний вибір для собак?

Обираючи сухий корм для собак, завжди потрібно робити акцент на тих компонентах, які найбільш необхідні собаці на конкретному етапі життя. Також не варто забувати, що кожне захворювання, вагітність або стерилізація тварини частіш за все змінюють звичний спосіб життя собаки. Так, домашні улюбленці стають менш активними, більше сплять і менше рухаються. В такі моменти важливо переглянути (а часто й зменшити) добову норму калорій, яку отримує тварина. Тому оптимальний вибір – корм для собак супер-преміум, який спеціально розрахований для тварини з певними особливостями. Така їжа має ряд переваг:

  • рецептура корму спеціально створена для тварини з конкретними потребами чи проблемами;
  • над створенням корму працюють ветеринари, які знають, що потрібно собаці з особливими потребами;
  • інгредієнти для корму добираються ретельно і включають лише поживні та корисні елементи.

Зверніть увагу на корми для собак, які створюються спеціально для тварин з алергічними реакціями та іншими особливостями. Такі преміум-корми допоможуть слідкувати за здоров’ям домашнього улюбленця, збалансувати його раціон та наситити його усіма потрібними поживними речовинами!