Збільшення українського експорту до ЄС: економіст Юрчишин розповів, що буде далі
22.05.2018 12:46

Зараз і українська економіка, і світова, хоч і на невеликому, але ж все-таки підйомі.

Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів директор економічних програм Українського центру економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова Василь Юрчишин.

За словами нашого співрозмовника, сьогодні є підстави говорити про деяке розширення експорту української продукції до ЄС і так само очікувати подальшої позитивної експортної динаміки.

«По-перше, тут важливу роль відіграє те, що в попередні 2-3 роки ми суттєво втратили у обсягах експортних поставок, тобто частково це може бути і відновлення, але більш важливий момент — це те, що зараз і українська економіка, і світова, хоч і на невеликому, але ж все-таки знаходиться на підйомі. Підстави покращити у наступному році я б пов'язував з врожаєм: попередні спостереження за станом посівних, за станом фінансування, вони є також позитивними», - пояснює експерт.

Таким чином, констатує Юрчишин, спостерігається тенденція поступового нарощення експорту, «особливо якщо вдасться активніше запровадити переговорні процеси стосовно зон вільної торгівлі з тією ж Туреччиною, Ізраїлем, країнами Південно-Східної Азії. Я думаю, що це чинники складової покращення експортної спроможності».